Hel ovnsbakt ørret


På morsdagen i helgen, tenkte jeg at jeg skulle lage noe jeg ikke har spist på leeenge. Nemlig hel ovnsbakt ørret.


Her er ingredienslisten min:

1 stk ørret (min var ca. 2 kg)
1 sitron
1/2 purreløk
Sitronpepper
Salt
ca. 3 dl melk
Hvitpepper
Hvetemel
Margarin
Gulrot
Potet
Rømme

Ørreten sløyes (man fjerner innvoller o.l) og man fjerner gjellene (vet ikke riktig hvorfor, er det noen andre som vet det?)Deretter legges fisken på et stort stykke aluminiumsfolie. Man skjærer halve sitronen i tynne skiver. Purreløken skylles og skjæres i strimler. Fyll fisken med sitronskivene og purreløken, litt sitronpepper og salt. Skjær tre/fire snitt i hver av sidene på ørreten og gni sitronpepper og salt inn i disse. Pakk ørreten godt inn i aluminiumsfolie, og legg den i en langpanne med skjøten opp. Sett fisken inn i ovnen og still den på varmluft, 200 grader.

Kutt opp gulrøttene i ca 1 cm tykke skiver, og legg i langpannen sammen med fisken etter 20 minutter.Hell over ca. 5 dl vann.  Start å koke potetene. (Saltbakte poteter er godt til ovnsbakt ørret!) Ca. et kvarter før fisken er ferdig stekt, starter du med sausen.

Saus:
Smelt ca. 2 ss margarin i en kasserolle.
Ha i ca. 3 ss hvetemel når smøret er smeltet.
Hell over ca. 3 dl melk og rør jevnlig.
La småkoke på lav varme, slik at du koker vekk melsmaken.
Ta fisken ut av ovnen og hell ca. 6 ss av kraften fra fisken i sausen.
Press den andre halvdelen av sitronen og ha saften fra denne i sausen.
La småkoke en stund til og smakssett sausen med litt hvitpepper og litt salt.
Ha i 2 ss rømme/kesam.

Server sammen med litt rømmer/kesam. Enjoy!

Bon appetit!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Sykepleieren

Sykepleieren

22, Tromsø

Jeg er en 22 år gammel sykepleier. Her i denne bloggen ønsker jeg å skrive litt om mitt eget liv, venner, mote, jobb og andre ting som interesserer meg.

Kategorier

Arkiv

hits